martes, 11 de octubre de 2016




Manuel López  modulo 4º
Expressar vivències, inquietuds, opinions i sentiments (blocs)
Els blocs van nàixer com a diaris personals, per tal de poder expressar les opinions, les reflexions o les experiències dels seus participants. Avui en dia, existeixen moltes tipologies de blocs, entre els quals cal tenir molt en compte els blocs temàtics i especialitzats.
Blogs Xtec
Destaquen els blocs educatius, un recurs molt ric i present en les aules del Departament d'Educació.
Els blocs són pàgines web que es construeixen de forma molt senzilla i que tenen certes peculiaritats: habitualment els seus continguts s'indexen de forma cronològica (el més recent és el primer en aparèixer a la portada del web) i es classifiquen, a través d'etiquetes (en anglès, tags) d'acord amb el seu contingut. També podem trobar que un bloc tingui diferents "pàgines", és a dir, que classifiqui els seus continguts en diferents seccions, dintre de les quals trobarem les aportacions distribuïdes de forma cronològica.
Els blocs poden ser editats per una o més d'una persones, que tenen la consideració d'autors. La o les persones que creen el bloc són les que decideixen qui podrà participar-hi com autor o autora.
Existeixen plataformes multi-blocs, que ofereixen servei gratuït (també de pagament) i faciliten la creació d'aquests tipus d'espais a totes les persones que es registrin a través d'un formulari. Més enllà, hi ha comunitats tancades que ofereixen la plataforma als seus membres (com ara, el Departament d'Educació)
En l'àmbit comercial, entre els d'ús més habitual, trobem els de Blogger o de Wordpress (són gratuïts).

2 comentarios: